Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2013 12:23 - Актът срещу Ахмед Доган
Автор: advogator Категория: Други   
Прочетен: 921 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 23.01.2013 12:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Напоследък доста се изписа за този акт срещу г-н Доган. Наричам го акт, защото не съм на мнение, че това е опит за покушение или атентат. Независимо, че разследването е в началото, излезнаха доста факти по случая. Във форумите и интернет се зададоха всякакви въпроси- организирано ли е, театър ли е, каква е била целта и други. Дадоха се и всякакви оценки.

Оценките. Мисля, че независимо от политическите и други пристрастия, всякакво подобно посегателство, срещу когото и да е било, се явява незаконно и следва да се осъди от обществото категорично.

Какво се случи. Прокуратурата повдигна обвинения за закана за убийство и за хулиганство, според изнесената информация. Самият извършител заяви пред съда, че е нямал за цел да убие или нарани, а само да сплаши и да демонстрира нещо. Извършителят използва евтин газов пистолет с халосни патрони. При положение, че е бивш боксьор, най-лесно би било да използва бокс, палка, нож или дори голи юмруци. Младежът е поне два пъти по-едър и тежък от г-н Доган и сигурно три пъти по млад! Вместо това, този младеж се засуети около г-н Доган, зарежда, насочва и въобще не му посегна... Е, доста странен опит за причиняване на нараняване или смърт, за да е атентат.

Дали е организирано. Малко вероятно, защото липсва дори елементарна организация. Ако имаше организация, поне щеше да се използва по-качествен газов пистолет. Би се избрало друго лице- по-стабилен и по-зрял мъж, за да не издаде организаторите. Би се избрал човек с чисто съдебно минало, за да му се даде по-лека присъда (има достатъчно хора, които не са осъждани и биха свършили и доста по-мръсна работа). Тежка присъда означава по-голям риск от проговаряне на извършителя и повече време за натиск над него. Ако имаше някаква организация, извършителят щеше да се защитава от 1 от 10-те топ наказателни адвокати, а не от служебен адвокат. Накрая, кой извършител, който е част от организация, ще заяви пред съда, че не съжалява за извършеното??

Дали е театър. Ами ако всичките действия на Енимехмедов не са целяли убийство, а са били за сплашване, то очевидно е че е може да се нарече "театър"- имитация.

Кой е извършителя. Първоначалните информации в медиите бяха, че е осъждан за средна телесна повреда, грабежи и бил наркодилър. След това излезна информация, че всичко това май било станало докато бил непълнолетен. Бил буен, бил се по заведенията и бил хващан с цигари с трева. Няма да се учудя, ако и грабежите са свързани с мобилни телефони и са на принципа- вземай и бягай. Не го защитавам, престъпленията са си престъпления, но винаги се отчита на каква възраст и как са извършени. И изведнъж този тийнейджър - боксьор, възпитаник на спортно училище се отказва от бокса и отива в София да учи във УАСГ. Започва да си "губи" времето със следване, вместо като "изпечен престъпник" да си купи или направо напечата една диплома- май има такива случаи в БГ. Започва да ходи на политически беседи ... Може би престава да върши престъпления, когато навършва18-19 години. И какво прави накрая- ами предприема самоубийствена мисия. Да изскочиш с газов пистолет срещу човек, за който се знае от години че е под охрана на въоръжени гардове от НСО. Или е луд, или е самоубиец. Гардовете няма как да знаят дали пистолета е газов, и дали ако е газов не е преправян за боен. След като Доган се прекатури настрани, за един момент Енимехмедов стоеше изправен, сам на сцената, с пистолет в ръка. Идеална възможност да бъде застрелян- лесна мишена, има пистолет който не се знае какъв е и кога ще започне да стреля, охраняваното лице е на метри и е в опасност, никой няма да бъде наранен зад Енимехмедов. Ако гардовете бяха стреляли- щяха да получат похвала, награда и медал за добре свършена работа. Пред съда извършителят казва, че не съжалява и не се разкайва, че не е искал да убива, че го е направил заради възрастта си и заради идеалите си- доброто на БГ. Заявява, че уважава закона и иска справедлив процес и да си понесе отговорността.

Знаел ли е г-н Доган и неговата реакция. Реакцията на г-н Доган на първото щракване на пистолета е свиване на главата към раменете- инстинктивна реакция на човек очакващ изстрел. Определено е бил изненадан. Едва след това се появява професионалната реакция на Доган за отклоняване на пистолета и премятане под нападателя.

Реакцията на делегатите. Определено "похвално поведение"- 5-6 зрели на възраст мъже ритат и бият в главата и тялото, повален, обезоръжен, вече безпомощен и затиснат млад мъж. За това се изисква много кураж и смелост, както и определено ниво на морал и интелект. Какво задържане е имало след като той е вече бил задържан и как 5-6 души задържат 1 повален човек- като го държат или като го бият кой където може.... Може да е лека телесна повреда, но може и това да се разтълкува като хулиганско поведение ... Ще се установява предполагам от органите.

Защо се иска представянето на това сплашване като опит за убийство. Имат ли от ДПС интерес да се даде по-тежка присъда- не според мен. Искат ли да представят нещата, че г-н Доган е много силен, влиятелен и значим фактор, че да се иска неговата смърт- о, да. Иначе се получава така, че Доган се оттегля, а някакъв млад български турчин го смята за толкова незначителен, че дори не си струва да му спретне атентат ... Иска само да го сплаши пред камерите ... И какво се случи още- симпатизантите на ДПС видяха, че май някой от "твърдия" електорат е срещу лидера, не просто не го харесва, а иска да му се подиграе публично. Е да, ама ако продължи така (отцепници, оттегляния, подигравки), дали тази партия ще продължава да е фактор.

Остава да се изясни най-важното- точните и конкретни мотиви и идеи на Енимехмедов! Не искам да "сатанизирам" никого, да не оправдавам никого и слава богу, че няма пострадали в случая!


Тагове:   мисли,


Гласувай:
3




1. mirachopi - Това е най точния коментар,който чух през изминалата седмица.
23.01.2013 12:38
Съгласна съм на 100%,само искам да добавя,че думите на Октай:исках да го уплаша-са много важни поне за мен,защо никой в медиите,или поне аз не чух неказа,че това момче просто му е писнало и наистина е искал да го уплаши да се освести въпрсния господин,че заставайки зад някакви етнически простотии печели пари и влияние и командори цялата държава.А самите турци са просто български граждани и искат това което и ние.Да живеем нормално.
цитирай
2. sande - Младият български гражданин Октай Енимехмедов не е убиец, не е терорист,не е ненормален, не е глупак ...
23.01.2013 20:30
Младият мъж е от турско семейство.

Но е български гражданини с българско самосъзнание и български дух.

Мрази Доган и знае защо. Както повече от Българите в България го мразят.

Заради наглостта му.

Постъпката му може да е осъдителна, но не е недостойна.

Недостоен е Ахмед Доган.

И цялата тази каста от храненици на ДПС, унижаващи българите.

Той победи ДПС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: advogator
Категория: Други
Прочетен: 7437
Постинги: 1
Коментари: 2
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930